תשלום מזונות אישה​

לדברי עו"ד אייל סברו אישה נשואה זכאית לקבל "מזונות אישה" מבעלה בסכום שיאפשר לה לשמור על רמת החיים אליה הורגלה בתקופת חייהם המשותפים.
סכום מזונות האישה אמור לכסות את כל צרכיה, כגון: דיור, אחזקת הבית, מזון, ביגוד, הנעלה, הוצאות רכב, לימודים, חוגים ושאר ההוצאות שנהגה להוציא בתקופת חייהם המשותפים.
עו"ד אייל סברו מסביר כי, גובה מזונות האישה נקבע על פי הכנסת הבעל ועל פי צרכיי האישה.
את גובה דמי המזונות ניתן לקבוע בשתי ערכאות משפטיות, במידה והאישה הגישה תביעת מזונות לבית המשפט לענייני משפחה, יקבע בית המשפט לענייני משפחה את גובה המזונות. המידה והגיש הבעל תביעת גירושין לבית הדין הרבני וכלל בה את מזונות האישה טרם הגישה האישה את תביעתה לבית המשפט לענייני משפחה, תהה הסמכות לדון בתשלום המזונות לבית הדין הרבני.
עוד מסביר עו"ד סברו כי, בית הדין הרבני רשאי להגדיר אישה כ"אישה מורדת", במידה ואינה מקיימת יחסי אישות עם בעלה, או שהוכח כי בגדה בבעלה, או שעזבה את הבית ללא כל סיבה מוצדקת, בכך למעשה היא מאבדת את זכותה לקבלת מזונות.
במידה והבעל מחליט לעזוב את הבית, אין האישה מאבדת את זכותה לקבלת מזונות.
אישה אשר עובדת ומוכח כי הכנסותיה מספיקות לה לשמור על רמת החיים אליה הורגלה, אינה זכאית לתשלום מזונות מבעלה, ברם אם הכנסותיה נמוכות מרמת החיים אליה הורגלה, ישלם הבעל השלמת מזונות לאישה.
לדברי עו"ד אייל סברו, על הבעל לשלם מזונות לאישה עד שיתקבל גט או עד שניתן פסק דין המחייב את האישה להתגרש וזו מסרבת לכך.
בהסכמי גירושין, ניתן להגיע להסדרים לפיהם קיימת תמיכה כלכלית באישה גם לאחר הגירושין.

צור קשר

כתובתנו

מגדלי הארבעה-מגדל צפוני (קומה 34)
הארבעה 28, תל-אביב יפו 6473925

פרטי קשר

טלפון: 076-5316709
פקס: 03-9566061
מייל: eyal@sabro-law.co.il
דילוג לתוכן